Fyysinen kulta opas ja siihen sijoittaminen

Share with others

Monet ihmiset ovat kuulleet kullan eduista sijoituskohteena.

Keltaista metallia kutsutaan yleisesti turvasatamaksi, ja sijoittajat käyttävät sitä usein suojautuakseen inflaatiolta ja turvatoimenpiteenä poliittisten levottomuuksien aikana.

Tästä syystä resurssimarkkinoiden tarkkailijat suosittelevat yleensä, että monipuolisen salkun rakentamiseksi kauppiaiden tulisi sijoittaa osa varallisuudestaan metalliharkkoihin. Ei ole yhtä selvää, mikä liittyy fyysisen kultakannan rakentamiseen ja hallintaan.

Kulta sijoituskohteena: Spot-hinnat ja kustannukset
Sijoittaminen fyysiseen kultaan on usein yksinkertaista, ja väärinkäsitykset voivat alkaa hinnoittelusta.

Spot-hinta on määritelmän mukaan välittömän toimituksen kustannus, ja se on tapa arvioida, kuinka kohtuullinen kysyntä- tai vähittäishinta on. Vähittäishinta on summa, joka sisältää merkinnän tai palkkion. Valitettavasti jotkut sijoittajat ymmärtävät vain, että spot-hinnat eivät ole sitä, joka maksaa ensin kullasta, kun he tekevät ensimmäisen ostoksen.

Palkkioiden lisäksi on olemassa lukuisia muitakin kuluja, joihin sijoittajien tulisi olla valmiita maksamaan ostaessaan puhdasta kultaa, mukaan lukien toimitus, käsittely ja vakuutukset. Keltaisen metallin omistamisesta voi olla myös käsittelymaksuja tai pienistä ostoista pieniä erämaksuja. Joissain tapauksissa hinnat voivat olla korkeammat henkilöille, jotka haluavat maksaa luottokortilla. Toisaalta, kullan hinnat ovat joskus alhaisempia niille, jotka ostavat suurempia määriä.

Kulta sijoituskohteena: Fyysisen kulta ja sen valinta
Fyysisen kullan sijoittajat etsivät yleensä kohteita, jotka ovat 0,999 hienoja. Useat tuotteet sopivat tähän kuvaukseen, ja yksi suosituimmista on kultaharkot, kuten Etelä-Afrikan krugerrand tai Amerikan kultakotka.

Toinen vaihtoehto on kultakierrokset, jotka ovat samanlaisia kuin kolikot, mutta jotka eivät ole laillisia maksuvälineitä. Sekä kultakolikoita että kultakierroksia on erikokoisia, yleensä 1/10 unssista 1 unssiin, tosin muita vähemmän yleisiä kokoja on saatavana.

Kultaharkot ovat toinen suosittu vaihtoehto. Niitä on myös erikokoisia, ja koska valinnat voivat vaihdella 1 grammasta baarista 400 unssiin, tämä tuoteryhmä voi majoittaa useita sijoittajia.

Kun tavoitteena on saada eniten metallia vähällä rahalla, on parasta ostaa osia kultakierroksista ja kulta harkoista, jotka ovat yleensä halvempia kuin saman painoiset kultakolikot. Kultakolikoiden palkkio on korkeampi niiden uskottavuuden vuoksi, jota ne saavat valtion rahapajojen valmistamista, ja niiden rakenneosien yksityiskohdat.

kulta
“Kulta – Harkko”

Toinen tekijä, joka on ehkä harkittava, on sijoitettava määrä. Suuret sijoitukset voidaan parhaiten tehdä harkkoihin, koska suurempia kokoja on saatavana. Lisäksi suurten tuotteiden hallitseminen on usein helpompaa kuin pienempien kultatuotteiden ryhmän hallinta.

Fyysisten sijoittajien on kuitenkin myös harkittava ennakkoon tilanteita, jolloin he haluavat myydä kultaansa. Suuret tuotteet vaativat suuremman osan kultaportfolion selvittämistä, ja sellaisten tuotteiden myynti voi olla vaikeampaa joissain tapauksissa. Jatkuvia tai merkittäviä sijoituksia tekevät henkilöt voivat siksi harkita kullan ostamista useilla painoilla.

Lähde: Investingnews.com

Muista myös lukea seuraavat artikkelit!

Kuten kaikilla markkinoilla, hopeaharkkoihin sijoittamisella on sekä etuja että haittoja, ja se, mikä houkuttelee yhtä sijoittajaa, ei välttämättä ole hyvä valinta toiselle.(Hopeean Sijoittaminen)

Did you think this article was useful?

Click on the star to vote

Average vote 3 / 5. Number of votes: 1

No votes so far

1 thought on “Fyysinen kulta opas ja siihen sijoittaminen

Comments are closed.