Onko Apple ja Google ladannut puhelimeesi COVID-19 -seurantasovelluksen? Furorin takana olevat tosiseikat

Apple ja Google uutiset Teknologia
Share with others

Sosiaalinen media kuohistaa ihmisten valituksia saatuaan selvästi huomaamaan, että Apple tai Google on yhtäkkiä ladannut COVID-19-seurantasovelluksen heidän puhelimiin ilman lupaa. Tässä on mitä todella tapahtui.

Jos olet avannut Facebook- tai Twitter-sovelluksesi vain pommittavaksi ihmisten lähettämillä viesteillä, jotka varoittavat, että Apple tai Google on yhtäkkiä ja varkain asentanut puhelimiin COVID-19 -seurantasovelluksen ja sinun tulisi tarkistaa omaasi, et ole yksin.

Olen pahoillani lukijoille jotka olen saanut pettymään ,ja jotka odottavat vanhaa hyvää puhetta siitä, että valtio loukkaa heidän oikeuttaan yksityisyyteen tai odottaa polttoainetta syövän toista salaliitoteorian tulipaloa. Apple ja Google eivät ole ladanneet sovellusta älypuhelimeesi ilman lupaasi. salaista ja automaattista seurantasovelluksen asennusta ei ole tapahtunut.

Kyllä, nyt esimerkiksi Android-älypuhelimellani on Google-asetusten yläosassa merkintä, joka sanoo: “COVID-19 altistumisilmoitukset.”

Ei, se ei tarkoita, että sovellus on asennettu. Itse asiassa, jos napsauttaisin kyseistä merkintää,se vie minut näytölle, jossa kerrotaan, että minun on asennettava tai lopetettava osallistuvan sovelluksen perustaminen aktivoimaanksesi valotusilmoitukset.

Joten mitä on asennettu? Tässä ei ole mitään nähtävää, koska viimeisimmässä Android- tai iOS-päivityksessä tapahtui vain se, että sovelluksen ohjelmointirajapinta (API), joka mahdollistaa altistumisilmoitusten toimimisen, on lisätty. Se ei ole sovellus; se on käyttöjärjestelmän kehys, jonka avulla tällainen sovellus voi toimia, kun se tulee saataville ja jos päätät asentaa sen.

Apple ja Google julkaisivat asiasta yhteisen lausunnon 20. toukokuuta 20. “Se mitä olemme rakentaneet, ei ole sovellus – pikemminkin kansanterveysvirastot sisällyttävät sovellusliittymän omiin sovelluksiin, jotka ihmiset asentavat. Teknologiamme on suunniteltu saamaan nämä sovellukset toimimaan paremmin.”

_______ Mainos _______

Yhteenvetona voidaan todeta: kukaan ei voi tai asenna COVID-19 -seurantasovellusta puhelimeesi, mutta sinä sinä. Siinä vaiheessa sinun on hyväksyttävä useat käyttöoikeudet, joita sovellus vaatii toimimaan tehokkaasti. Kuten olit, täällä ei ole mitään nähtävää.

Jos mietit, onko mahdollista poistaa tai poistaa valotusilmoituskehys iPhonesta tai Android-älypuhelimesta, olen selittänyt kaikki tässä uudessa päivityksessä.

Applen ja Googlen COVID-19-ilmoitusten poistaminen käytöstä puhelimestasi

Kun keskustelu Applen ja Googlen COVID-19-kontaktien jäljityssovelluskehyksen ympärillä kasvaa jatkuvasti, monet ihmiset kysyvät, kuinka he voivat poistaa sen käytöstä.

Aiemmin tässä kuussa heräsin huomatessani, että sosiaalisen median verkot sumisevat samalla viestillä: Apple ja Google olivat yhtäkkiä asentaneet COVID-19 -seurantasovelluksen iPhonisiin ja Android-laitteisiin ilman lupaa. Kuten usein tapahtuu sosiaalisia verkostoja tulvavien viruskierreiden kohdalla, asian totuus oli hiukan erilainen kuin esitetyt väitteet.

Yrittäessään selventää, mitä tapahtui, julkaisin tosiasioita tarkistavan artikkelin samana päivänä: Ovatko Apple ja Google ladanneet puhelimeesi COVID-19 -seurantasovelluksen? Furorin takana olevat tosiseikat. Pitkä ja lyhyt se on, että Apple eikä Google eivät ole ladanneet sovellusta älypuhelimiin ilman lupaa; ei salaista ja automaattista seurantasovellusta.

Kyseinen artikkeli itsessään meni tyypillisesti viraaliksi ja sitä on katsottu tähän mennessä yli puolitoista miljoonaa kertaa. Se antoi myös suuren määrän palautetta sähköpostien ja suoraviestien välityksellä. Suurin osa niistä tuli ihmisiltä, jotka kysyivät, kuinka he voisivat poistaa käytöstä tai poistaa ‘seurantasovelluksen’ puhelimessaan nyt.

Apple – Onko puhelimellasi COVID-19 -seurantasovellus?

Kirjoittanut ja julkaissut: Forbes – Davey Winder

Hyvä, päästäkää tämä pois tieltä lopullisesti: COVID-19-ilmoitusilmoitusjärjestelmä, joka on sisällytetty sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmän päivityksiin, ei ole sovellus. Se on sovellusohjelmointirajapinta (API), joka mahdollistaa sovellusten seurannan tai kontaktien jäljityksen toimimaan oikein asennettu nap.

Itse asiassa itse Android-käyttäjänä, kun napsautin valotusilmoitusmerkintää, se sanoo minulle, että minun on joko asennettava tai lopetettava osallistuvan sovelluksen asettaminen, ennen kuin ilmoitukset voidaan ottaa käyttöön. Applen ja Googlen yhteisessä lausunnossa, joka julkaistiin 20. toukokuuta, tehdään tästä erittäin selvä: “Se mitä olemme rakentaneet, ei ole sovellus – pikemminkin kansanterveysvirastot sisällyttävät sovellusliittymän omiin sovelluksiinsa, jotka ihmiset asentavat.”

________ Mainos ________

Joten jos et ole asentanut virallista valtion tai hallituksen seurantasovellusta, ei ole mitään hätää. Tai niin, että saatat ajatella, mutta kaikki eivät ole samaa mieltä kanssasi, koska postilaatikkoni osoittaa niin osuvasti. Vedin jopa Twitteriin arvioidaksesi ihmisten tunteen Applen tai Google COVID-19 -altistusilmoituspohjaisen seurantasovelluksen asentamisesta ja käytöstä, kun se on käytettävissä. Kun vain 231 ihmistä osallistuu kyselyyn, se ei ole tilastollisesti pätevä asia, mutta se on kohta.

Asia on se, että se heijastaa sitä, mitä tiesin jo, että mielipide jakautuu keskelle tätä aihetta: 40,7% vastasi kyllä, 46,8% ei ja 12,6% oli vielä ratkaisematta.

Aviran äskettäin tekemä tutkimus osoittaa, että 71% amerikkalaisista ei lataa tällaista sovellusta, 88% vähintään 55-vuotiaista ja 84% hallituksen tai terveydenhuollon työntekijöistä. Tämän näytteen suurin huolenaihe oli yksityisyys, jota seurasi väärin turvatunne.

Mielenkiintoista, että se heijastaa pienen otokseni vastauksia. Suurinta osaa leirin ulkopuolella olevista oli huolissaan siitä, mitä hallitukset aikoivat tehdä tiedoilla tai toimiiko siihen liittyvä tekniikka jopa riittävän hyvin ollakseen tehokas. Yksi asia on selvä, jotta tällainen järjestelmä olisi tehokas, sillä on oltava yleisön tuki. “Käyttäjien omaksuminen on avain menestykseen”, Apple ja Google totesivat yhdessä.

Apple iPhone ja Samsung Galaxy on lyöty uudella radikaalilla älypuhelimella

Kirjoittanut ja julkaissut Forbes – Paul Monckton

Ensi kuussa markkinoille tulee täysin uusi älypuhelinmuotoilu, joka on toistaiseksi kiertänyt kaikkia tärkeimpiä valmistajia, mukaan lukien Apple ja Samsung.

Kiinalainen valmistaja ZTE ilmoitti viime viikolla aikomuksestaan tuottaa ensimmäinen älypuhelin, jossa on näytön alapuolella oleva selfie-kamera. Nyt tiedämme, että uuden laitteen, nimeltään ZTE Axon 20 5G, on tarkoitus tulla markkinoille 1. syyskuuta, huomattavasti edellä kaikkia kilpailijoita.

Äskettäisessä lehdistötiedotteessa ZTE väittää, että Axon 20 5G on ”maailman ensimmäinen massatuotanto 5G-älypuhelin, jossa on näyttökamera.” Uusi kamera mahdollistaa koko näytön älypuhelimen, joka poistaa kaikki rumalaiset rei’itykset tai lovet.

Tämä kehitys merkitsee uusinta läpimurtosarjaa yritykselle, joka voi myös vaatia ensimmäistä 5G-älypuhelinta, ensimmäistä taitettavaa älypuhelinta, ensimmäistä paineherkkää näyttöä ja ensimmäistä älypuhelinta, jossa on 3D-näyttö paljain silmin.

Ensimmäinen oleminen ei tietenkään takaa menestystä. Loppujen lopuksi yhdestäkään edellä luetelluista edelläkävijälaitteista ei tullut kotitalouksien nimiä. Yhtiö toivoo kuitenkin, että Axon 20 5G “edistää edelleen näyttötekniikan kehitystä älypuhelinteollisuudessa”, ilmoituksen mukaan.

Alakamerakamerat ovat erityisen haastavia, koska sekä kameran että sen yläpuolella olevan näytön on tehtävä kompromisseja vaaditun toiminnon suorittamiseksi. Jokainen näytön alle sijoitettu kamera saa vähemmän valoa kuin valotettu linssi, kun taas näytön on voitava luoda väliaikaisesti läpinäkyvä alue linssin eteen, mikä voi vaikuttaa näytön laatuun normaalin käytön aikana.

Mahdollisesta suosiostaan huolimatta ZTE Axon 20 5G: n lanseeraus tarjoaa tärkeän kuvan uuden tekniikan tilasta. Jos se osoittautuu onnistuneeksi, se ei kestä liian kauan ennen kuin Samsungin ja Applen tykkäät hyppäävät alukselle, mikä mahdollisesti muuttaa massamarkkinoiden lippulaiva-älypuhelinten malleja ikuisesti.

Lähde : Lue artikkeli kokonaisuudessaan – Forbes

Muista myös lukea seuraavat artikkelit !

Japani on sekä edullinen että kallis matkailumaa. Normaalia säästö tavoilla siis pärjää eli katsoo vähän mistä ostaa ruoat ja muut päivittäiset asiat. Ulkona syöminen tosin os Suomea halvempaa…(Lennot Japaniin)

Onko jo se aika vuodesta kun haikailet lomalle johonkin kauas? Katso lennot kanadaan ja lähde tutustumaan maailman kuuluja nähtävyyksiä kansallispuistoista NHL peleihin..(Lennot Kanadaan)

Androidiin kohdistuva tietoturvahaavoittuvuus, jota haitalliset sovellukset voivat hyödyntää naamioitumiseen kuten mitä tahansa kohdennettuun laitteeseen.. (StrandHogg)

Intiassa toimii useita Vivo-älypuhelimia, joilla on identtinen IMEI-numero, ja Meerut-kantasoluyksikkö on nyt valittanut Vivo Indiaa.. (Älypuhelin)

Haluatko perustaa oman verkkokaupan? Tiedämme, että verkkokaupan rakentaminen voi olla kauhistuttava ajatus, varsinkin kun et ole tekninen.. (Verkkokauppa)

EasyJet on tänään avannut lennot 22 lentokentältä ympäri Eurooppaa ensimmäistä kertaa, koska toiminta lopetettiin maaliskuun lopussa pandemian seurauksena.. (Lennot)

Haikailetko reissua laivalla Tallinnaan? Tallinna tarjoaa Suomalaiselle lomailijalle aina mahtavia hetkiä.. (Laivalla Tallinnaan)

Did you think this article was useful?

Click on the star to vote

Average vote 0 / 5. Number of votes: 0

No votes so far

1 thought on “Onko Apple ja Google ladannut puhelimeesi COVID-19 -seurantasovelluksen? Furorin takana olevat tosiseikat

Comments are closed.