E-vitamiinin terveysvaikutukset – E-vitamiinin hyödyt ja lähteet

Share with others

E-vitamiini ei ole yksittäinen vitamiini, vaan ryhmä rasvaliukoisia vitamiineja, joilla on antioksidanttivaikutuksia. Antioksidantit torjuvat vapaita radikaaleja, jotka ovat elektroneja, jotka ovat murtuneet atomista. Vapaat radikaalit on liitetty moniin terveystiloihin syöpään ennenaikaiseen ikääntymiseen. E-vitamiiniöljy on johdettu E-vitamiinista ja sitä voidaan levittää suoraan iholle tai lisätä voiteisiin, voiteisiin ja geeleihin. Sitä voi ostaa monista terveysruokakaupoista mm. verkosta. Monet E-vitamiiniöljyn kannattajat väittävät, että se on voimakas antioksidantti, mutta tutkimuksia sen eduista on monenlaisia.

E-vitamiini lisät voivat estää sepelvaltimo sydänsairauksia, tukea immuunitoimintaa, estää tulehduksia, edistää silmien terveyttä ja vähentää syöpäriskiä. Näitä etuja koskeva tutkimus on kuitenkin monipuolinen, ja E-vitamiinilisä ei ole oikein kaikille.

E-vitamiinin terveysvaikutukset – Parhaat potenttiaaliset hyödyt

Kosteuttaa ihoa
E-vitamiinia löytyy monista kosteuttajista, ja öljyä voidaan käyttää kosteusvoiteena kuivan, hilseilevän ihon estämiseksi tai hoitamiseksi.

Edistää haavojen paranemista
Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että E-vitamiinilisäaineet voivat edistää haavojen paranemista. On mahdollista, että ajankohtaisella E-vitamiiniöljyllä voi olla samanlaisia etuja, mutta aiheesta on vähän tutkimuksia.

Ihosyövän ehkäisy
Vuoden 2013 tutkimuksessa todettiin, että hiirillä, joille oli annettu E-vitamiinia sisältäviä lisäravinteita, kehittyi vähemmän todennäköisesti ihosyöpä, jopa altistettuna suurille määrille ultraviolettivaloa. Nämä tulokset saivat jotkut E-vitamiiniöljyn ja sen lisäravinteiden kannattajat väittämään, että se voi estää ihosyöpää.

Vähentää iihon kutinaa

E-vitamiini ei voi hoitaa allergisia reaktioita, infektioita ja muita asioita, jotka aiheuttavat ihon kutinaa.

Koska se kosteuttaa ihoa, se voi kuitenkin tarjota väliaikaista helpotusta ihon kuivuneesta kutinasta.

Ekseema
E-vitamiini voi lievittää ihottumaan tai atooppiseen ihottumaan liittyvää kuivumista, kutinaa ja hilseilyä.

Yhdessä tutkimuksessa havaittiin, että suun kautta annetut E-vitamiinilisäaineet voivat parantaa merkittävästi ekseemaoireita. Vaikka E-vitamiiniöljyä ei ole tutkittu hyvin ekseeman hoidossa, se saattaa lisätä ajankohtaisten kosteuttajien tehoa.

Psoriasis
Ainakin yksi tutkimus on liittänyt ajankohtaisen E-vitamiinin psoriaasin oireiden vähentämiseen. Vielä parempi, tutkimus osoitti, että vakavia sivuvaikutuksia ei ollut.

E-vitamiinin vaikutukset psoriaasiin eivät kuitenkaan olleet niin hyviä kuin helpoimmin saatavissa olevat hoidot. E-vitamiiniöljy saattaa olla hyvä vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat välttää reseptilääkkeitä ja joilla on lievä psoriaasi.

E-vitamiinin terveysvaikutukset – Edistää kynsien terveyttä

Tutkimukset viittaavat siihen, että E-vitamiinilisä voi estää keltaisten kynsien oireyhtymän, joka aiheuttaa kynsien kuorimista, halkeilua ja kellastumista.

E-vitamiiniöljyn kosteuttavat edut voivat myös tukea kynsien terveyttä estämällä murtuneita kynsinauhoja ja kuivaa ihoa kynsisängyn ympärillä.

Vehnänalkioöljy – 135% vsv annosta kohden
1 rkl: 20 mg (135% vsv)

100 grammaa: 149 mg (996% vsv)

2. Auringonkukansiemenet – 66% vsv / annos
1 unssi: 10 mg (66% vsv)

100 grammaa: 35 mg (234% vsv)

3. Mantelit – 48% vsv annosta kohden
1 unssi: 7,3 mg (48% vsv)

100 grammaa: 26 mg (171% vsv)

4. Hasselpähkinäöljy – 43% vsv annosta kohden
1 rkl: 6,4 mg (43% vsv)

100 grammaa: 47 mg (315% vsv)

5. Mamey Sapote – 39% vsv / annos
Puoli hedelmää: 5,9 mg (39% vsv)

100 grammaa: 2,1 mg (14% vsv)

6. Auringonkukkaöljy – 37% vsv annosta kohden
1 rkl: 5,6 mg (37% vsv)

100 grammaa: 41 mg (274% vsv)

7. Manteliöljy – 36% vsv annosta kohden
1 rkl: 5,3 mg (36% vsv)

100 grammaa: 39 mg (261% vsv)

8. Hasselpähkinät – 28% vsv annosta kohden
1 unssi: 4,3 mg (28% vsv)

100 grammaa: 15 mg (100% vsv)

9. Abalone – 23% vsv / annos
3 unssia: 3,4 mg (23% vsv)

100 grammaa: 4,0 mg (27% vsv)

10. Pine Nuts – 18% vsv / annos
1 unssi: 2,7 mg (18% vsv)

100 grammaa: 9,3 mg (62% vsv)

11. Hanhenliha – 16% vsv / annos
1 kuppi: 2,4 mg (16% vsv)

100 grammaa: 1,7 mg (12% vsv)

12. Maapähkinät – 16% vsv / annos
1 unssi: 2,4 mg (16% vsv)

100 grammaa: 8,3 mg (56% vsv)

13. Atlantin lohi – 14% vsv annosta kohden
Puoli filettä: 2,0 mg (14% vsv)

100 grammaa: 1,1 mg (8% vsv)

14. Avokado – 14% vsv annosta kohden
Puoli hedelmää: 2,1 mg (14% vsv)

100 grammaa: 2,1 mg (14% vsv)

15. Kirjolohi – 13% vsv annosta kohden
1 filee: 2,0 mg (13% vsv)

100 grammaa: 2,8 mg (19% vsv)

16. Punainen paprika (raaka) – 13% vsv annosta kohden
1 keskipitkä pippuria: 1,9 mg (13% vsv)

100 grammaa: 1,6 mg (11% vsv)

17. Brasiliapähkinät – 11% vsv annosta kohden
1 unssi: 1,6 mg (11% vsv)

100 grammaa: 5,7 mg (38% vsv)

18. Mango – 10% vsv annosta kohden
Puoli hedelmää: 1,5 mg (10% vsv)

100 grammaa: 0,9 mg (6% vsv)

19. Naurisviheriöt (raa’at) – 10% vsv / annos
1 kuppi: 1,6 mg (10% vsv)

100 grammaa: 2,9 mg (19% vsv)

20. Kiivit – 7% DV annosta kohden
1 keskimääräinen hedelmä: 1,0 mg (7% vsv)

100 grammaa: 1,5 mg (10% vsv)

E-vitamiinin terveysvaikutukset – 10 eläintuotetta, jossa on paljon E-vitamiinia
Monet eläinperäiset ruuat ovat myös hyviä E-vitamiinin lähteitä.

e-vitamiinin terveysvaikutukset
” E-vitamiinin terveysvaikutukset – Pähkinät ovat loistava E-vitamiinin lähde”

1. Abalone – 23% vsv / annos
3 unssia: 3,4 mg (23% vsv)

100 grammaa: 4,0 mg (27% vsv)

2. Hanhenliha – 16% vsv / annos
1 kuppi: 2,4 mg (16% vsv)

100 grammaa: 1,7 mg (12% vsv)

3. Atlantin lohi – 14% vsv annosta kohden
Puoli filettä: 2,0 mg (14% vsv)

100 grammaa: 1,1 mg (8% vsv)

4. Kirjolohi – 13% vsv / annos
1 filee: 2,0 mg (13% vsv)

100 grammaa: 2,8 mg (19% vsv)

5. Etanat – 9% vsv / annos
1 unssi: 1,4 mg (9% vsv)

100 grammaa: 5,0 mg (33% vsv)

6. Rapu – 8% vsv annosta kohden
3 unssia: 1,3 mg (8% vsv)

100 grammaa: 1,5 mg (10% vsv)

7. Kalamari – 7% vsv annosta kohden
1 rkl: 1,0 mg (7% vsv)

100 grammaa: 7,0 mg (47% vsv)

8. Mustekala – 7% vsv annosta kohden
3 unssia: 1,0 mg (7% vsv)

100 grammaa: 1,2 mg (8% vsv)

9. Hummeri – 6% vsv / annos
3 unssia: 0,9 mg (6% vsv)

100 grammaa: 1,0 mg (7% vsv)

10. Turska (kuivattu) – 5% vsv annosta kohden
1 unssi: 0,8 mg (5% vsv)

100 grammaa: 2,8 mg (19% vsv)

Lähde: HealthLine

Muista myös lukea seuraavat artikkelit!

Maailman parhaat sijoittajat omaavat erityisesti erittäin hyvän itseluottamuksen ja rohkeuden tehdä päätöksiä(Parhaat sijoittajat)
 

Did you think this article was useful?

Click on the star to vote

Average vote 3 / 5. Number of votes: 1

No votes so far

Subscribe To Our Newsletter

[mc4wp_form id="69"]
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Do you like this website? Please share with others 😃

RSS
Seuraa sähköpostin kautta
Seuraa meitä LinkedIn:ssä
Seuraa meitä Instagramissa