Kahvi – Robusta-kahvipavut eivät välttämättä ole yhtä kestäviä ilmastonmuutosta vastaan kuin luulimme

Share with others

Suositut Arabica-pavut ovat herkempiä, mutta Robusta-pavut eivät ole immuuneja muuttuvan ilmaston merkittäville vaikutuksille, uuden tutkimuksen mukaan.

Kahvipavut tulevat yleensä yhdestä kahdesta lajista: Arabica ja Robusta. Entinen tunnetaan paremmin: Tavaramerkit rakastavat Arabica-papujen käyttöä, koska ne tarjoavat herkempiä makuja. Halvempi ja katkerampi Robusta on yleensä työhevospavu, jota käytetään kustannusten pienentämisessä. Mutta vaikka monet kahvimyllykoneet saattavat pitää Robustaa vaihtoehtona, uusi tutkimus osoittaa, että molemmilla on huolestuttava samankaltaisuus: Ne voivat molemmat olla alttiita ilmastonmuutokselle.

Kahvi
“Kahvi – Pavut”

Kahvi – Aikaisemmin tänä vuonna Global Change Biology -lehdessä julkaistu sanapeliin inspiroidun lehden otsikko kertoo kaiken: “Ei niin vankka: Robusta-kahvintuotanto on erittäin herkkä lämpötilalle.” “Coffea canephora (Robusta-kahvi) on kaikkein kuumuutta kestävä ja” kestävä “kahvilaji, minkä vuoksi sitä pidetään ilmastonmuutoksen kannalta kestävämpänä kuin muun tyyppistä kahvia”, tekijät kirjoittavat. “Robustan optimaalista tuotantoaluetta ei kuitenkaan ole koskaan määritetty määrällisesti, sillä nykyisillä arvioilla sen optimaalinen keskilämpötila-alue (22-30 ° C) perustuu yksinomaan sen alkuperäisen alueen ilmasto-olosuhteisiin Keski-Afrikan Kongon altaalla.”

On tärkeää ymmärtää sitä tasoa, jolle Robusta-pavut – joiden osuus on noin 40 prosenttia maailman kahvintuotannosta – ovat alttiita ilmastonmuutokselle, koska Arabica-papujen – joiden osuus loput 60 prosenttia – herkkyys on herättänyt vakavia huolenaiheita. Viime vuoden raportti ehdotti, että ilmaston lämpeneminen voisi uhata Arabica-papuja sukupuuttoon.

Kahvi – Tämä uusi tutkimus ei näytä edistävän sukupuuttoon kuolemisen ajatusta, mutta tutkimus ehdottaa syitä huoleen. Tarkastellessaan vuosituhannen satoja lähes 800 maatilalla, kirjoittajat havaitsivat, että suhteellisen pienillä lämpötilanvaihteluilla voi olla merkittävä vaikutus sadoihin. Erityisesti jokainen Celsius-asteen muutos optimaalisesta lämpötila-alueesta laski satoja noin 14 prosenttia. “Tuloksemme osoittavat, että Robusta-kahvi on paljon herkempi lämpötilalle kuin aikaisemmin ajateltiin”, lehden mukaan “Robusta toimittaa 40 prosenttia maailman kahvista, mutta sen tuotantomahdollisuudet voivat laskea huomattavasti lämpötilan noustessa ilmastonmuutoksen seurauksena, vaarantaen miljoonan dollarin kahviteollisuuden ja miljoonien viljelijöiden toimeentulon.”

Silti kirjoittaminen Massive Sciencelle, Rebecca Dzombak – tohtori. Michiganin yliopiston biogeokemian ehdokas, joka ei ollut mukana tutkimuksessa – ehdotti, ettei uutinen ollut niin paha kuin se voisi olla. “Vaikka Robustan lämpötila voi olla viileämpi kuin aiemmin ajateltiin, se on silti paremmin sopeutunut ilmastonmuutoksiin kuin Arabica”, hän selitti. ”Varjopuiden istuttaminen ja kahvin kerääminen hitaasti kasvavasta yhteisjärjestelystä ovat suhteellisen helppoja muutoksia. Kahvikasveja voidaan myös kasvattaa erityisesti ilmastonmuutokseen suotuisien piirteiden, kuten suurempien juuristojen ja tehokkaiden stressivasteiden perusteella, jotka auttavat kahvinviljelijöitä pitämään sadonsa korkeana. “

Joten vaikka Robusta saattaa olla herkempi lämpötilalle kuin aiemmin ajateltiin, se on silti vähemmän herkkä kuin Arabica – mikä voisi olla pieni hopeinen vuori kaikille, jotka haluavat erittäin voimakasta ja katkeraa kahvia.

Lähde: foodwine.com

Muista myös lukea seuraavat artikkelit!

Oletko usein väsynyt ja voimaton, urheiletko paljon tai stressaat? Voi olla että tarvitset vitamiineja ruokavaljon tueksi. Olet sitten stressaantunut tai kuntoilet paljon.. (Tarvittavat Vitamiinit)

Oletko usein väsynyt ja voimaton, urheiletko paljon tai stressaat? Voi olla että tarvitset vitamiineja ruokavaljon tueksi. Olet sitten stressaantunut tai kuntoilet paljon,on sinun kannattavaa lisätätä vitamiineja arkipäivän rutiineihin..(Tarvittavat Vitamiinit – Vitamiinit Jotka Ovat Kannattavia Kuntoilun Ohelle)

Did you think this article was useful?

Click on the star to vote

Average vote 5 / 5. Number of votes: 1

No votes so far