Valkosipulin Terveysvaikutukset

Share with others

Valkosipulin terveysvaikutukset on tunnettu maailmalla jo satojen vuosien ajan ja eikä ihme,sillä se tarjoaa lukuisia terveys hyötyjä ja se toimii myöskin herkullisena lisänä ruoan laitossa. Mikä valkosipulista sitten tekee niin suositun,niin lääkinnälliesti kuin ruoan laitossa mausteena? Valkosipuli sisältää runsaasti rikkiä ja fytoravinteita joilla on terveyttä edistäviä vaikutuksia.

1. Valkosipulin kynsi päivässä

Valkosipuli parantaa voimakkaasti verenkiertoa laskemalla Homokysteiinin tasoja veressä ja näin taistelee tehokkaasti verisuoni tulehduksia vastaan. Korkeat homokysteiini määrät veressä aiheuttaa vaaran että veri paakkuuntuu,ja täten myöskin veritulpan kehittymisen riski nousee.

2 . Valkosipulin Terveysvaikutukset – Valkosipulin antibioottiset vaikutukset

Ennen vanhaan valkosipuli on toiminut apuna lääkinnässä jos kaapista oli loppunut läääkkeet tai ei muuten vain ollut vaaraa ostaa lääkkeitä.

  • Se vahvistaa puolustusjärjestelmää
  • Se parantaa lieviä tulehduksia
  • Se nopeuttaa haavojen paranemista
  • Se ehkäisee flunssaa ja vilustumista

3. Valkosipuli maksan hyvin vointiin

Valkosipulin terveysvaikutukset tulee myöskin esiin sen kehon ja maksan puhdistajana. Valko sipulin sisältämät B vitamiinit ja muut ravinteet yhdessä auttavat maksaa toimimaan kunnolla. Valkosipuli on tunnettu myöskin sen ominaisuuksista sitoa ja poistaa raskasmetalleja.

Jos sinulla on tummat silmäpussit ja aamuisin hengitys haisee voi silloin olla mahdollista että sinulla on maksa ylikuormittunut. Tällöin voi olla hyvä nauttia valkosipulia.

4. Valkosipulin Terveysvaikutukset – Valkosipuli flunssan ja tukkoisuuden hoidossa

Kuten aikaisemmin mainittu on valkosipulin terveysvaikutukset tunnettuja sen kyvystä taistella flunssaa ja muita viruksia vastaan. Jos koet hengitysteiden tukkoisuutta voi sinun olla hyvä ottaa valkosipulia joko raakana tai lisätä ruoan sekaan tosin kuumentaminen voi heikentää valkosipulin terveysvaikutuksia.

  • Valkosipuli poistaa limaa, avaa hengitysteitä ja toimii luonnollisena antibioottina, joka hoitaa keuhkojen tulehdustilaa.
  • Jos kärsit poskiontelontulehduksesta tai pahasta yskästä, voit valmistaa valkosipulisiirapin tai suihkeen.
valkosipulin terveysvaikutukset
“Valkosipulin terveysvaikutukset” Ruoat

5. Valkosipulia ruoansulatuksen tueksi

Jos kärsit ruoansulatus vaivoista kuten turvotuksesta tai muista ongelmista niin valkosipuli voi auttaa. Valkosipulin on todettu lisäävän joidenkin ruoansulatus nesteiden määrää ja näin helpottaen ruoan sulatusta.

  • Ruuansulatus toimii paremmin.
  • Ravintoaineet imeytyvät paremmin, sillä valkosipuli lisää mahanesteiden erittymistä ja happamuutta.
  • Maksa ja haima toimivat paremmin.

Käyttö ja tehokkuus

Valtimoiden kovettuminen (ateroskleroosi). Ihmisen vanhetessa valtimoilla on taipumus menettää kykynsä venyä ja taipua. Valkosipuli näyttää vähentävän tätä vaikutusta. Erityisen valkosipulijauhelisäaineen (Allicor, INAT-Farma) ottaminen kahdesti päivässä 24 kuukauden ajan näyttää vähentävän valtimoiden kovettumisen etenemistä. Tämän tuotteen suuret annokset näyttävät tarjoavan enemmän hyötyä naisille kuin miehille, kun ne otetaan neljän vuoden ajan. Tutkimukset muiden valkosipulia sisältävien tuotteiden ja muiden aineosien (Kyolic, Total Heart Health, Formula 108, Wakunaga) kanssa on todettu osittain olevan hyötyä.

Valkosipulin Terveysvaikutukset – Diabetes

Valkosipuli näyttää vähentävän vaatimattomasti ateriaa edeltävää verensokeripitoisuutta ihmisillä, joilla on tai ei ole diabetesta. Vaikuttaa siltä, että se toimii parhaiten diabeetikoilla, varsinkin jos sitä otetaan vähintään 3 kuukautta. On epäselvää, vähentääkö valkosipuli aterian jälkeistä verensokeri- tai HbA1c-tasoa.

Eturauhassyöpä

Kiinassa miehillä, jotka syövät noin yhden valkosipulin kynnen päivittäin, näyttää olevan 50% alhaisempi riski saada eturauhassyöpä. Lisäksi väestötutkimus osoittaa, että valkosipulin syömiseen voi liittyä vähentynyt eturauhassyövän riski. Mutta muut tutkimukset viittaavat siihen, että valkosipulin syöminen ei vaikuta eturauhassyövän riskiin Iranista tulevilla miehillä. Varhainen kliininen tutkimus viittaa siihen, että valkosipuliuuttelisäaineiden käyttö voi vähentää eturauhassyövän riskiä tai vähentää eturauhassyöpään liittyviä oireita.

Paksusuolen syöpä, peräsuolen syöpä

Jotkut tutkimukset ovat havainneet, että runsaan valkosipulin syöminen liittyy vähentyneeseen paksusuolen tai peräsuolen syöpäriskiin. Mutta muu tutkimus ei tue tätä. On liian aikaista tietää, voiko valkosipulilisäaineiden käyttö vähentää paksusuolen tai peräsuolen syövän riskiä.

Flunssa

Varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että valkosipuli saattaa vähentää vilustumisen esiintyvyyttä jos sitä käyttää ennaltaehkäisyyn.

Sydänsairaukset

Jotkut varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että tietyn valkosipulituotteen ottaminen 12 kuukaudeksi vähentää äkillisen kuoleman ja sydänkohtauksen riskiä ihmisillä, joilla on tukkeutuneiden valtimoiden riski. Muut varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että ikääntynyttä valkosipulia sisältävän lisäravinteen ottaminen voi estää tukkeutuneita valtimoita pahenemasta.

Muista myös lukea seuraavat artikkelit !

Nautitko kahvia päivittäin? Voi olla että olet tehnyt jotain oikein terveyden kannalta, nimittäin kahvin terveysvaikutukset ovat vahvoja. Voit selättää kahvin avulla päivä väsymyksen…(Kahvin Terveysvaikutukset)

Jokainen näistä välttämättömistä vitamiineista edistää kehosi yleistä toimintaa. Lue lisätietoja siitä, kuinka nämä ravintoaineet hyödyttävät sinua, kuinka paljon tarvitset.. (B-vitamiinien Terveysvaikutukset)

Did you think this article was useful?

Click on the star to vote

Average vote 1 / 5. Number of votes: 1

No votes so far