Valkosipulin Terveysvaikutukset

Jaa Muillekkin

Valkosipulin terveysvaikutukset on tunnettu maailmalla jo satojen vuosien ajan ja eikä ihme,sillä se tarjoaa lukuisia terveys hyötyjä ja se toimii myöskin herkullisena lisänä ruoan laitossa. Mikä valkosipulista sitten tekee niin suositun,niin lääkinnälliesti kuin ruoan laitossa mausteena? Valkosipuli sisältää runsaasti rikkiä ja fytoravinteita joilla on terveyttä edistäviä vaikutuksia.

  1. Valkosipulin kynsi päivässä

Valkosipuli parantaa voimakkaasti verenkiertoa laskemalla Homokysteiinin tasoja veressä ja näin taistelee tehokkaasti verisuoni tulehduksia vastaan. Korkeat homokysteiini määrät veressä aiheuttaa vaaran että veri paakkuuntuu,ja täten myöskin veritulpan kehittymisen riski nousee.

2 . Valkosipulin antibioottiset vaikutukset

Ennen vanhaan valkosipuli on toiminut apuna lääkinnässä jos kaapista oli loppunut läääkkeet tai ei muuten vain ollut vaaraa ostaa lääkkeitä.

  • Se vahvistaa puolustusjärjestelmää
  • Se parantaa lieviä tulehduksia
  • Se nopeuttaa haavojen paranemista
  • Se ehkäisee flunssaa ja vilustumista

3. Valkosipuli maksan hyvin vointiin

Valkosipulin terveysvaikutukset tulee myöskin esiin sen kehon ja maksan puhdistajana. Valko sipulin sisältämät B vitamiinit ja muut ravinteet yhdessä auttavat maksaa toimimaan kunnolla. Valkosipuli on tunnettu myöskin sen ominaisuuksista sitoa ja poistaa raskasmetalleja.

Jos sinulla on tummat silmäpussit ja aamuisin hengitys haisee voi silloin olla mahdollista että sinulla on maksa ylikuormittunut. Tällöin voi olla hyvä nauttia valkosipulia.

4. Valkosipuli flunssan ja tukkoisuuden hoidossa

Kuten aikaisemmin mainittu on valkosipulin terveysvaikutukset tunnettuja sen kyvystä taistella flunssaa ja muita viruksia vastaan. Jos koet hengitysteiden tukkoisuutta voi sinun olla hyvä ottaa valkosipulia joko raakana tai lisätä ruoan sekaan tosin kuumentaminen voi heikentää valkosipulin terveysvaikutuksia.

  • Valkosipuli poistaa limaa, avaa hengitysteitä ja toimii luonnollisena antibioottina, joka hoitaa keuhkojen tulehdustilaa.
  • Jos kärsit poskiontelontulehduksesta tai pahasta yskästä, voit valmistaa valkosipulisiirapin tai suihkeen.
valkosipulin terveysvaikutukset
”Valkosipulin terveysvaikutukset” Ruoat

5. Valkosipulia ruoansulatuksen tueksi

Jos kärsit ruoansulatus vaivoista kuten turvotuksesta tai muista ongelmista niin valkosipuli voi auttaa. Valkosipulin on todettu lisäävän joidenkin ruoansulatus nesteiden määrää ja näin helpottaen ruoan sulatusta.

  • Ruuansulatus toimii paremmin.
  • Ravintoaineet imeytyvät paremmin, sillä valkosipuli lisää mahanesteiden erittymistä ja happamuutta.
  • Maksa ja haima toimivat paremmin.

Muista myös lukea seuraavat artikkelit !

Nautitko kahvia päivittäin? Voi olla että olet tehnyt jotain oikein terveyden kannalta, nimittäin kahvin terveysvaikutukset ovat vahvoja. Voit selättää kahvin avulla päivä väsymyksen…(Kahvin Terveysvaikutukset)

Oliko tämä mielestäsi hyödyllinen artikkeli?

Klikkaa tähteä äänestääksesi!

Keskiverto äänestys 1 / 5. Äänien määrä: 1

Ei yhtään ääntä tähän mennessä! Ole ensimmäinen joka äänestää!

2 thoughts on “Valkosipulin Terveysvaikutukset

Comments are closed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Piditkö sivustosta? Ole hyvä ja jaa sivusto muillekkin : )

RSS
Seuraa sähköpostin kautta
Seuraa meitä LinkedIn:ssä
Seuraa meitä Instagramissa