Avaruusmyrsky – Avaruusmyrskyn todennäköisyyden arvioiminen

Jaa Muillekkin

Avaruussäällä on merkittävä osa ihmisten yhteiskuntaa ajatellen, avaruusmyrsky voi olla tuhoisa meidän nykypäivän tietoliikenne laitteille,aina paikannuslaitteista sähöverkkoihin.

Aurinko on varoittanut meitä historiassa aikaisemmin mitä se voi aiheuttaa ihmisten yhteiskuntaan. Kuuluisin aurinko myrsky on ehkäpä Carringtonin myrsky vuonna 1859 jonka Englantilainen harrastelija astronomi huomasi,hän oli katsonut juuri ennen aurinkomyrsyä aurinkoon ja hän huomasi suuren pilkun joka räjähti 17 tunnin päästä lennättimien johdot alkoivat iskeä kipinää ja lennätintoimistoja syttyi palamaan. Jos nykyisin tapahtuisi sama voi olla että tuhot olisivat valtavat se voisi kaataa yhteiskuntia ja vahingoittuneita sateliitteja joiden korjaus ja korvaaminen uusilla kestäisi jopa vuosia. Esimerkiksi Yhdysvaltojen rahallinen menekki olisi vuorokaudessa miljardeja.

Suomalais painoitteinen tutkimusryhmä on arvioinut vuonna 2017 julkaistussa raportissa että vuonna 774 Auringon synnyttämä hiukkasmyrsky voisi aiheuttaa jopa pohjoisen pallonpuoliskon talvilämpötilojen nousun jopa useita asteita. Aiheesta voi löytää lisää tietoa Oulun Yliopsiton sivulta. Vaikka kaikenkaikkiaan purkauksesta on kulunut 1 200 vuotta ei se tarkoita etteikö se tapahtuisi meidän aikana uudestaan ja yhtä voimakkaaksi, koska Auringon eliniän mitta kaavassa 1 200 vuotta on erittäin pieni aika. Aurinko tosin on aiheuttanut läheltäpiti tilanteen vuonna 2012. Artikkelin voi lukea > Vuonna 2012 Aurinko oli lähellä täräyttää kunnolla maapalloa – Avaruustutkija Emilia Kilpua hyötyi hurjasti: ”Se osoittautui yhdeksi mittaushistorian voimakkaimmista magneettikentistä”

Aurinko lähettää ja sinkoaa melkein päivittäin jättimäisiä kaasupilviä joita yleisemmin kutsutaan koronan massapurkauksiksi. Yleisesti yksi massapurkaus sisältää yleisesti noin 10 miljardia tonnia ainetta. Kulman läpimitta kaasupurkauksilla on kun ne leviävät on 40–50 astetta, isoilla purkauksilla voi olla enemmänkin. Kyseiset purkaukset jotka nykyisin kohdistuvat maata ovat yleisemmin purkauksen jälkeen levinnyt niin laajalle että niistä ei toistaiseksi ole ollut katastrofaalista haittaa.

Avaruusmyrsky (Aurinkomyrskyn ennakoiminen)

Tutkijat ja ilmatieteenlaitokset ympäri maailmaa tarkkailevat aurinkoa ja sen käyttäytymistä jatkuvasti erilaisilla sateliiteilla ja mittaustekniikalla.

avaruusmyrsky
”Avaruusmyrsky – Auringon purkaus”

Lähteet : Oulun Yliopisto ja Teknikkaatalous

Muista myös lukea seuraavat artikkelit !

Supermaapallo eli massaltaan suurempi kuin maa on löydetty jo 2019 kyseinen  GJ 357 d  planeetta on noin kaksikertaa kotiplaneettaamme suurempi. Massaa kyseisellä planeetalla on kuusikertaa meidän maapalloa enemmän.(Supermaapallo – Mahdollisesti Elinkeloinen Planeetta)

Nautitko kahvia päivittäin? Voi olla että olet tehnyt jotain oikein terveyden kannalta, nimittäin kahvin terveysvaikutukset ovat vahvoja. Voit selättää kahvin avulla päivä väsymyksen..(Kahvin Terveysvaikutukset)

Oliko tämä mielestäsi hyödyllinen artikkeli?

Klikkaa tähteä äänestääksesi!

Keskiverto äänestys 3 / 5. Äänien määrä: 1

Ei yhtään ääntä tähän mennessä! Ole ensimmäinen joka äänestää!

1 thought on “Avaruusmyrsky – Avaruusmyrskyn todennäköisyyden arvioiminen

Comments are closed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Piditkö sivustosta? Ole hyvä ja jaa sivusto muillekkin : )

RSS
Seuraa sähköpostin kautta
Seuraa meitä LinkedIn:ssä
Seuraa meitä Instagramissa