Mammuttien jäännöksistä tehdyt salaperäiset luupiirit paljastavat vihjeitä jääkaudesta – Arkeologit

Share with others

Yhteenveto:

Kymmenien mammuttien jäännöksistä tehdyt salaperäiset luupiirit ovat paljastaneet vihjeitä siitä, kuinka muinaiset yhteisöt selvisivät Euroopan jääkaudesta.

Noin 70 näistä rakenteista tiedetään olevan olemassa Ukrainassa ja Länsi-Venäjän tasangolla.

Uusi analyysi osoittaa, että yhden paikan luut ovat yli 20 000 vuotta vanhoja, joten se on vanhin sellainen ympyränmuotoinen rakenne, jonka alueen ihmiset ovat löytäneet. Luut hankittiin todennäköisesti eläinten hautausmailta, ja ympyrä piilotettiin sitten sedimentillä ja on nyt jalka nykyisen pinnan alapuolella. Suurin osa tutkitusta kohdasta löytyneistä luista Venäjän tasangolla on peräisin mammuteista. Yhteensä 51 alaleukaa ja 64 yksittäistä mammuttikalloa käytettiin rakentamaan 30 jalkaa 30 jalkaa olevan seinät ja hajallaan sen sisäpuolelle. Pieniä määriä poroja, hevosia, karhuja, susia, punakettua ja arktisia ketun luita löytyi myös.

Exeterin yliopiston arkeologit ovat myös löytäneet ensimmäistä kertaa hiiltyneen puun ja muiden pehmeiden ei-puumaisten kasvien jäännökset pyöreässä rakenteessa, joka sijaitsee aivan nykyaikaisen Kostenkin kylän ulkopuolella, noin 500 km Moskovasta etelään. Tämä osoittaa, että ihmiset polttivat puuta sekä luita polttoaineena, ja siellä asuneet yhteisöt olivat oppineet, mistä rehua syödä syötäviä kasveja jääkauden aikana. Kasveja olisi voitu käyttää myös myrkkyihin, lääkkeisiin, naruun tai kankaaseen. Löydettiin myös yli 50 pientä hiilihapposiementä – paikallisesti kasvavien kasvien jäännökset tai mahdollisesti ruoan jäännökset ruoanlaitosta ja syömisestä.

Tutkimusta johtanut tohtori Alexander Pryor sanoi: “Kostenki 11 on harvinainen esimerkki paleoliittisista metsästäjä-keräilijöistä, jotka asuvat tässä ankarassa ympäristössä. Mikä on saattanut tuoda muinaiset metsästäjäkeräilijät tälle sivustolle? Yksi mahdollisuus on, että mammutit ja ihmiset voivat ovat tulleet alueelle massassa, koska sillä oli luonnollinen lähde, joka olisi tarjonnut jäätymätöntä nestemäistä vettä koko talven ajan – harvinaista tällä erittäin kylmän ajanjaksolla.

“Arkeologit – Mammutti luuranko”

“Nämä löytöt valaisevat uutta valoa näiden salaperäisten kohteiden tarkoituksiin. Arkeologia osoittaa meille enemmän siitä, kuinka esi-isämme selvisivät tässä epätoivoisesti kylmässä ja vihamielisessä ympäristössä viimeisen jääkauden huipentumassa. Suurin osa muista paikoista samanlaisilla leveysasteilla Euroopassa oli ollut siihen mennessä hylätty, mutta nämä ryhmät olivat onnistuneet sopeutumaan löytämään ruokaa, suojaa ja vettä. “

Viimeinen jääkausi, joka pyyhkäisi Pohjois-Eurooppaa 75–18 000 vuotta sitten, saavutti kylmimmän ja vakavimman vaiheensa noin 23–18 000 vuotta sitten, samoin kuin Kostenki 11 -alueen rakennus. Ilmastomuutokset osoittavat, että kesät olivat tuolloin lyhyitä ja viileitä ja talvet pitkiä ja kylmiä, lämpötilojen ollessa -20 astetta tai kylmempi. Suurin osa yhteisöistä lähti alueelta todennäköisesti metsästysalan puutteen ja kasvien resurssien puuttumisen vuoksi, joista he olivat riippuvaisia selviytymisestä. Lopulta luupiirit myös hylättiin, koska ilmasto muuttui edelleen kylmemmäksi ja epämiellyttävämmäksi.

Aikaisemmin arkeologit ovat olettaneet, että pyöreää mammutin luurakennetta käytettiin asunnoina, jotka olivat käytössä useita kuukausia kerrallaan. Uuden tutkimuksen mukaan tämä ei ole aina voinut olla tilannetta, koska Kostenki 11: n toiminnan intensiteetti näyttää olevan pienempi kuin pitkän aikavälin tukikohdalta odotettaisiin. – Lue koko artikkeli alla olevasta linkistä-

Lähde: ScienceDaily

Muista myös lukea seuraavat artikkelit!

Banaanit ovat yksi tärkeimpiä ruokakasveja planeetalla. Ne ovat peräisin kasviperheestä nimeltä Musa.. (Banaanin Ravintosisältö)

Did you think this article was useful?

Click on the star to vote

Average vote 3 / 5. Number of votes: 1

No votes so far

Subscribe To Our Newsletter

[mc4wp_form id="69"]
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Do you like this website? Please share with others 😃

RSS
Seuraa sähköpostin kautta
Seuraa meitä LinkedIn:ssä
Seuraa meitä Instagramissa